Kontinentalseng - Hvilken skal du vælge i 2023?

Når du skal vælge en kontinentalseng, skal du huske på, at god søvn og god sovekomfort starter med kvaliteten af din seng. Det er madrassen, der bærer og støtter din krop gennem din søvn. Kun hvis sengen er okay, kan du stå godt og friskt op om morgenen uden at mærke fysiske gener fra din søvn.

Find din nye kontinentalseng her

Sawana Opbevarings Kontinental med Dunlopillo Madras Sawana

Svanhild kontinentalsengen er håndbygget i Danmark. Sengen indeholder alt det, der skal til for at opnå en fantastisk nattesøvn. Sengen består af tre komfortlag, der tilsammen giver den helt rette støtte til kroppen. Materialerne er
produceret i Danmark og Sverige. Sengen er allergitestet og skabt af naturlige materialer.

Sidst set til:

21.995 kr. 9.995 kr.

Populære kontinentalsenge

Snefrid Fjord kontinentalseng

Snefrid Fjord

Leder du efter en kontinentalseng som føles som en sky? Snefrid Fjord af Nordic Dream har lavet denne serie, som er en luksus seng. Sengen er lavet af nogle dygtige håndværkere i Thy samt er sengen testet på et specielt testcenter i Schweiz. Denne seng fik topkarakter under testning.

Sidst set til:

22.995,00 kr.
Stockholm Balance (Antracit) - 160x200 cm.

Stockholm Balance

Stockholm Balance forener et stilrent skandinavisk design med materialer i højeste kvalitet fra top til bund. Serien er bl.a. med en opgraderet boxmadras med pocket fjedre, vores 7 unikke komfortzoner i springmadrassen og en luksus topmadras med 60 mm madraskerne. Hele serien er produceret i Danmark af vores danske håndværkere.

Sidst set til:

Sense inkl. sengegavl

Senses er øjeblikkelig søvnoptimering. Dens topmadras består af en kerne i naturlatex. Senses består også af en boksmadras med ét lag komfortskum, en springmadras med 7 bedre™ zoner og 25 mm polstring i komfortskum. Bedre nætters svar på søvnhack.

Sidst set til:

21.999,00 kr.
Snefrid Alv

Snefrid Älv

Snefrid Älv er en luksus kontinentalseng. Skabt af vores dygtige håndværkere i Thy og udviklet i samarbejde med førende fysioterepeuter og søvneksperter. Sengen er testet i Schweiz på Europas største testcenter for senge. Denne seng fik topkarakter under testning.

Sidst set til:

22.995,00 kr.

Atlas

Alt har sin begyndelse, og Atlas er et bud på det første skridt mod en god søvn. I Atlas går ønsker i opfyldelse, for i stedet for at drømme om en bedre seng, kan du drømme i en bedre seng. Den sender din gamle futon i skammekrogen og forandrer forståelsen for, hvorfor et ordentligt sted at sove er vigtigt.

Sidst set til:

Solveig kontinentalseng

Solveig Älv

Da Nordic Dream designede Solveig, var deres klare mål at skabe en luksus kontinentalseng med et helt simpelt udtryk, som samtidig er skabt af de bedste materialer. Solveig er en danskproduceret kontinentalseng i luksusklassen. Med syv komfortzoner og tre madraslag.

Sidst set til:

8.995,00 kr.
Lyngdal (Lysegrå) - 160x210 cm.

Lyngdal

Lyngdal er Sengefabrikkens mest populære og stilrene serie af kontinentalsenge produceret i Danmark af danske håndværkere. Her får du alt det, du har brug for i en komfortabel og holdbar sengeløsning. Massive, ansvarlige og nøje udvalgte kvalitetsmaterialer hentet hjem til vores danske fabrik og sammensat på en måde, der giver dig den mest optimale, sunde nattesøvn.

Sidst set til:

Tromsø Refibra

Tromsø er en serie af stilrene, moderne og yderst komfortable kontinentalsenge produceret af danske håndværkere på vores danske fabrik. Med gennemgående brug af kvalitetsmaterialer i komfortable kombinationer, der er nøje gennemtænkt og testet, får du her en luksuriøs seng, som du kan sove godt på i mange år.

Sidst set til:

Tindra Snö

Tindra er en luksus kontinentalseng. Designet i et enkelt og skandinavisk udtryk, skabt af kvalitetsmaterialer hele vejen igennem. Sengen er udviklet og designet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter. Opbygget i tre madraslag og syv komfortzoner, som giver en fantastisk liggekomfort.

Sidst set til:

24.495,00 kr.
MasterBed Select Air40 - Kontinental - 140x200

MasterBed Select Air40

MasterBed kontinentalseng giver god støtte og komfort på én stor liggeflade. Topmadras med temperaturregulerende og allergivenlig latex. Dansk kvalitet med et enkelt design. Én stor liggeflade med fokus på ergonomi og komfort. 15 års garanti på fjeder- og rammebrud. 5 komfortzoner for optimal støtte og komfort.

Sidst set til:

Venus inkl. sengegavl

En seng som virkelig lever op til kvalitet og som er behagelig at ligge på. Helt sikkert en seng der kan anbefales. Hvis du ikke ønsker, at gå på kompromis med komfort, pris og søvn.

Sidst set til:

27.999,00 kr.
tromsø kontinentalseng 180x200

Tromsø Balance

Tromsø serien er enestående og moderne kontinentalsenge, som er designet og fremstillet af professionelle håndværkere på vores danske fabrik. Hver enkelt seng er lavet med en omhyggelig kombination af de bedste materialer og er nøje testet for at sikre den højeste kvalitet og maksimal komfort. Med denne serie kan du forvente en ultimativ og luksuriøs seng, som vil give dig en god nattesøvn i mange år fremover. Med Tromsø serien kan du trygt investere i din søvnkomfort og nyde en rolig og afslappende søvn hver nat.

Sidst set til:

26.990,00 kr.

Hvad er en kontinentalseng?

 En kontinentalseng består af op af tre forskellige lag:

  1. En boksmadres, der danner bunden af ​​sengen.
  2. En springmadras i midten, der tilpasser sengens komfort.
  3. En topmadras, som er toppen af ​​den seng, du ligger på.

Et andet kendetegn ved kontinentalsengen er, at den ikke bruger en ramme og en lamelbund, som det kendes fra andre sengetyper. Sengen består udelukkende af de tre madrasser og bliver derfor en del højere end de sædvanlige senge. Det er praktisk, hvis du enten vil forebygge eller lider af ryg- eller ledproblemer i benene.

Samtidig undgår du problemet med en revne i midten af ​​sengen på grund af topmadrassen, da “dobbelt kontinentalsenge” på henholdsvis 160 x 200 og 180 x 200 cm er dækket af en topmadras, der strækker sig over hele sengens overflade. Den tykke topmadras fremmer også din sovekomfort, fordi kroppen i den rette kvalitet og sammenholdt med sengens øvrige madrasser støtter markant bedre, end hvis du kun ligger på én enkelt madrastype.

Det er også muligt at ændre hårdheden på topmadrassen, hvilket gør det muligt at justere søvnoplevelsen uden at skulle skifte hele sengen. Men i sidste ende er det den samlede oplevelse af de tre madrasser, der afgør hele søvnoplevelsen i sengen. En fast topmadras kan sagtens føles blød, hvis springmadrassen ovenpå er.

Kontinentalseng - Prinsessen på ærten

Det er ikke helt forkert at kalde en kontinentalseng for en eller anden “prinsessen på ærten” på grund af brugen af tre forskellige madrasser. Den giver naturlig komfort til en pris, der er væsentligt billigere end dens nærmeste konkurrent: Elevationssengen. Her er et indviklet system af motorer og kontrolelektronik til at nedsænke sengen.

Samtidig oplever rigtig mange mennesker en markant bedre søvn, fordi kombinationen af forskellige madrastyper giver bedre støtte til kroppen i løbet af natten. Den høje ind- og udgangshøjde gør det også meget nemmere at stå op om morgenen – og ligge om aftenen. Noget de fleste bliver gladere og gladere for med alderen.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en kontinentalseng?

Når du skal købe en ny kontinentalseng, kan du følge denne tjekliste. Det sikrer, at du får en holdning til alle hovedparametrene for dit valg af en ny kontinentalseng:

Læs videre for at finde ud af mere om de 5 trin til køb af ny kontinentalseng.

Størrelsen på en kontinentalseng

Sengens størrelse er afgørende for din søvnkomfort. Det er meget individuelt, hvor meget plads vi har brug for, når vi sover. Nogle kan klare en smal seng, mens andre kræver mere plads til at vende og dreje rundt.

Som du står alene står valget typisk mellem en 90 x 200 cm kontinentalseng eller den lidt bredere tresengsseng på 120 x 200 cm. Her er den smalle version nok den mest velegnede til dig, hvilket ikke slår dig ret meget. Skal du have lidt mere plads, kan det være rart med de ekstra 30 cm i bredden.

Tredobbeltsengen fås også i en lidt bredere udgave på 140 x 200 cm. Den er perfekt til dig, der sover alene og gerne vil have ekstra plads, eller til dig, der af og til sover med overnattende gæster. Sengen er også et godt valg til det lille soveværelse i f.eks. en mere beskeden lejlighed, selvom det kan være lidt trangt at sove to på sigt. Samtidig kan I effektivt bekæmpe pladsen og måske vække hinanden flere gange om natten, fordi I er rykket ind på hinandens halvdele.

Her er de mere rigtige dobbeltsenge på 160 x 200 cm og 180 x 200 cm et markant bedre valg. Det giver meget mere plads til jer hver især, så I undgår at vække hinanden. Med bredden og den mere omfattende masse er sengen også mindre følsom over for din partners bevægelser, hvilket gør det nemmere at forplante sig til en smallere seng.

Glem ikke højden

Det er også vigtigt at holde øje med højden på dem, der ligger i sengen. Jo tættere du når de 2 meter (standardlængden for de fleste kontinentalsenge) jo dårligere kan sengen støtte din krop under din søvn. Samtidig kan du også føle, at sengen ikke er lang nok, og det kan endda påvirke din søvnoplevelse.

Sengen skal som minimum altid være mindst 10 cm længere end højden på den længste person, der ligger i sengen. Så allerede i højder over 1,90 bør du overveje at købe en mere forlænget kontinentalseng. Du kan få den i længderne 2,10 og 2,20 hos de fleste velassorterede butikker og webshops.

Se senge som er 210 i længden hos Bedre nætter: Gå til Bedrenaetter.dk

Den overordnet kvalitet

Hvis du vil være sikker på at vælge den bedste kontinentalseng, er det afgørende, at du sørger for, at alle tre lag (madrasser) er af højeste kvalitet og passer bedst til din krop.

Især boksmadrassen bliver ofte sparet, og de mest overkommelige kontinentalsenge har helt undgået den nederste del. Derfor er det vigtigt, at du tjekker alle tre lag, og at de er til stede i sengen. Hvis du køber sengen i en butik, bør du bede om at dele sengen op og prøve hvert lag.

Køber du sengen online, bør du tjekke, om den webshop, du køber sengen, giver dig en prøveperiode, der rækker ud over den typiske 14-dages fortrydelsesret, du har online.

Hos Bedre nætter og Nordicdream har du 100 dages prøvetid – se deres udvalg her: Gå til Bedre Nætter eller Gå til Nordic Dream

Sørg også for, at du har mulighed for at udskifte springmadrassen, da det normalt er muligt at justere søvnkvaliteten i hele sengen ved at have en springmadras med en fasthed og fjedre, der passer til din kropsvægt.

Men justeringen giver kun mening, hvis kvaliteten af de to andre madrasser er i orden, ligesom enhver individuel tilpasning af sengens to sider er afhængig af fjedervalget og boksmadrassens hårdhed. Så sørg for at tjekke disse, når du samler sengen derhjemme.

Udvalg af boksmadras når du køber en kontinentalseng

Vær forsigtig, når du vælger boxmadras. Det er grundlaget for hele sengen. Det leveres normalt med ens fasthed og samme fjedertype på begge sider. Det betyder, at bokseslaget i de fleste tilfælde vil være en smule hårdere, end du måske tror behageligt. Dette understøtter madrassen bedre og gør sengen mere stabil at ligge i.

Her er det væsentligt at tjekke, at der er fjedre i boksmadrasserne. De billigste lavpris kontinentalsenge sparer som nævnt normalt dette lag væk. Derfor ser man ofte kontinentalsenge til helt ufatteligt billige penge i stormagasiner og discountbutikker på nettet.

kontinentalseng

Vælger du en kontinentalseng uden fjedre i bokseunderlaget, er det kun spring- og topmadrassen, der bestemmer sengens komfort. Dette giver sengen ikke de samme fordele, som du vil opleve i en kontinentalseng med fjedre i både boks og springpude.

Valg af fjedre samt hårdheden

Ved hjælp af springmadrassen er det muligt at individualisere sengens sider til forskellige vægte på dig at ligge i sengen. Så når du skal vælge en kontinentalseng, er det dette lag, du skal fokusere på.

De to madrasser er normalt samlet i samme betræk. Men de kan udskiftes enkeltvis, og ved de fleste forhandlere kan du enten vælge samme hårdhed og fjedertype eller forskellig på hver side, når du bestiller sengen.

Samtidig kan springmadrasserne normalt udskiftes inden for 30 dage. Dette giver dig mulighed for at prøve springmadrasserne i praksis derhjemme. Det giver et markant bedre indblik i, hvordan de ligger, end hvis du prøver sengen i en butik. Her vil du normalt kun ligge i sengen i højst et par minutter. Derfor vælger de fleste en blød madrastype for deres vægt og lægpræferencer.

Vær ærlig omkring din vægt, det er vigtigt for din søvn

Valget af hårdhed handler primært om din vægt. Her er det lige meget, at du lyver for dig selv – eller for partneren eller formålstjeneren – og gør dig mere afslappet, end du er. Det kan medføre en mere nedsat sovekomfort og på sigt give ryg- og ledproblemer, fordi især rygsøjlen ikke får den mest optimale støtte af madraslagene.

Så vær ærlig omkring din vægt og vælg hårdhed på springmadrassen efter denne vægtskala:

Fastheden fortæller dig, hvor bløde fjedrene er. En medium fasthed har lidt mere elastiske fjedre end en seng, der sidder fast. Tilsvarende er forskellen mellem en pocket og multi-pocket fjedre omkring fjedertætheden pr. Kvadratmeter. Her er flere fjedre pr. Kvadratfod i madrasser med multi-pocket fjedre, hvorfor disse er mere velegnede til folk med en højere vægt.

Hos de bedste leverandører af kontinentalsenge er der 300 fjedre pr. Kvadratfod i madrasser med pocketfjedre mens op til 150 fjedre pr. Kvadratfod af madrasser med multi-pocket fjedre.

Kvaliteten af topmadrassen

Ligesom springmadrassen er det essentielt, at du vælger en topmadras, der passer til din krop. Hvis I er to, der ligger i sengen, er det afgørende at vælge en topmadras, som begge er behagelige. Topmadrassen er i ét stykke, der løber hen over hele sengen. Så skal du ikke have en revne i midten af sengen.

Her er det på forhånd essentielt at fravælge topmadrasserne, der kun består af skumgummi. Disse madrasser føles blødere, men giver i praksis ingen støtte til kroppen.

Gå i stedet efter enten latex eller såkaldte memory foam madrasser. Sidstnævnte er en topmadras, der tilpasser sig din krop ud fra din kropsvarme. De er ret behagelige at ligge på. Til gengæld kæmper de for at komme af med overskudsvarme fra kroppen. Så de kan også være meget varme at ligge på, hvilket kan give stort ubehag.

Er det tilfældet for dig eller din partner, bør du i stedet vælge en topmadras af latex. Den tilpasser sig også kroppens former og giver en rigtig god støtte. Samtidig er det et naturmateriale, og derfor har det en meget bedre termisk ledende effekt. Dette sikrer, at du ikke bliver for varm eller begynder at svede, når du ligger på en latexmadras.

Pudemadrasserne fås med forskellig hårdhed, og latexmadrasserne fås i specielle naturlatexkvaliteter, som foretrækkes af mange frem for andre latextyper.

Indholdsfortegnelse