Vores Guide & Top 5 højsenge

højsenge er gode til mindre soveværelser eller simpelthen fordi du vil frigøre mere gulvplads. De er den ultimative pladsbesparende og kommer i en række fantastiske designs, farver og finish, og de kombinerer masser af utrolige funktioner og funktionalitet i så kompakt et rum.

Højseng

Du får ikke senge som er mere pladseffektive end en højseng! Disse smarte senge designet specielt til at frigøre gulvplads i børns soveværelser. Hævet en smule højere op end standardkøjesengen giver højsenge et hyggeligt område under sengen til skolearbejde og leg, og de leveres ofte komplet med integrerede skriveborde, garderobeskabe, kommoder eller andet. 
Se vores TOP 5 nedenfor.

Vores top 5 højsenge

Oliver Furniture Seaside Højseng

Oliver Furniture Seaside højseng med stige på gavlen.
Højsengen er i en hvid farve, samt den har de skønneste og mest gennemførte detaljer. 
En helt perfekt løsning, hvis der skal udnyttes plads. 
Der kan laves en lille hyggekrog derinde, eller der kan måske laves en skrivebordsplads. 
Den kan sagtens gå i arv og således medvirke til at skabe historie i familien i rigtig mange år. 

 • 97 x 207 x 176 cm
 • Koldskumsmadras til Seaside køjeseng  90×200 cm (tilkøbes)
 • Stigen kan placeres i både venstre og højre side
 • Er testet og godkendt efter de strenge EU-regler for sikkerhed og sundhed.

Sidst set til:

12.999,95 kr.

JLY Højseng m. Skrivebord

JLY Højseng m. Skrivebord er fremstillet af slidstærkt fyrretræ med stige og skrivebord under sengen.

Højsengen med både skrivebord og seng passer perfekt, når der skal spares plads på børneværelset og samtidigt kombinere seng og skrivebord i det samme møbel. Den medfølgende stige kan monteres på begge sider.

Mål:
Højde: 172 cm
Højde skrivebord: 76 cm
Højde fra gulv til madras: 136 cm
Bredde stige: 39 cm
Udvendige mål: 198 x 97 x 172 cm

Sidst set til:

3.499 kr.

Thuka Norlik højseng m. skrivebord & hylder

Når de kære små når en vis alder, fylder lektierne mere og mere i hverdagen. Så er det godt, at have et lille skrivebord på værelset. Og er det småt med pladsen på værelset, er det endnu smartere, at bordet gemmes af vejen under den høje seng.

 • Kan bruges i mange år
 • Pladsbesparende højseng
 • Massivt fyrretræ med hvid lak

Sidst set til:

4.899 kr.

Thuka Norlik højseng m. hjørneskrivebord

Når de kære små når en vis alder, fylder lektierne mere og mere i hverdagen. Så er det godt, at have et lille skrivebord på værelset. Og er det småt med pladsen på værelset, er det endnu smartere, at bordet gemmes af vejen under den høje seng.

 • Kan bruges i mange år
 • Pladsbesparende højseng
 • Massivt fyrretræ med hvid lak

Sidst set til:

3.799 kr.

Thuka Norlik højseng

Sørøvergrotte. Prinsesseværelse. Hyggekrog med store puder og lyskæder. Eller måske er der endda plads til et skrivebord. Pladsen under den høje seng kan bruges til mange forskellige ting uden at tage ekstra gulvplads på værelset.

 • Kan bruges i mange år
 • Pladsbesparende højseng
 • Massivt fyrretræ med hvid lak

Sidst set til:

2.799 kr.

Er en højseng det rigtige for dit barn?

På grund af deres høje statur er pladsen under sengen meget alsidig og kan omfatte en række forskellige opbevaringsmuligheder; reol, skrivebord, legeområde eller endda et klædeskab. En højseng er ideel til at hjælpe med at holde soveværelset pænt og ryddeligt …. Ok, måske pænere og ryddeligere!

Disse senge er en meget smart løsning, fordi al opbevaringen er under sengerammen, hvilket gør det nemmere at rydde op i resten af ​​rummet.

Højsenge er særligt populære blandt ældre børn og teenagere, fordi de kan have et studieområde og en chill-out-zone under sengerammen. Nogle designs inkluderer en garderobe så fantastisk til at rumme den nyeste mode! Nogle har et skrivebord, så det er det perfekte sted at studere og holde orden i bøger. Nogle har endda en udtrækssovesofa, som gør det perfekte sted at slappe af eller en ekstra seng, når en ven kommer for at overnatte.

Disse senge kan bruges på mange forskellige måder, og der er så mange kombinationer at vælge imellem, så de passer til dit barns behov. Sengen nås med en stige eller trappe, så det er altid en god idé at sørge for, at der er plads nok til, at dit barn kan sidde op i sengen og klatre sikkert op og ned ad stigen/trappen.

Hvilken alder passer bedst til en højseng?

På grund af sikkerhedsstandarder anbefaler producenterne, at højsenge er til børn fra 6 år og derover. Vigtigst af alt, bør børn aldrig lege på en højseng for at undgå grimme ulykker.

Hvor meget vægt kan en højseng holde til?

De fleste højsenge er testet op til 80 – 100 kg og er designet til børn. Det er ikke til at sige, at voksne ikke kan sove i sengen, det er bare de er kun vægttestet for børn.

Hvilken madras skal jeg bruge til en højseng?

Brug den madrasstørrelse, der anbefales af producenten, for at sikre, at den passer inden for sengerammen.

Denne information vil være tydeligt detaljeret i produktinformationen på produktsiden.

En standard europæisk/kontinental enkeltseng, som kræver en madras på 90 cm bred x 200 cm lang, så kun 10 cm længere. Hver seng angiver for det meste, om den har brug for en standard madras   eller er om den er specielt lavet til højsengen. Dette påvirker ikke din dynestørrelse, men til dit sengetøj skal du bruge et stort enkelt lagn for at sikre, at det kan rumme den ekstra længde.

Madrassens højde er lige så vigtig som længden. Fordi sengen er hævet, vil den have en maksimal madrashøjdeanbefaling for at sikre, at barnet er sikkert og ikke ruller ud over sikkerhedsskinnerne. Den højsovende vil have et sikkerhedsmærkat på sengerammen, der fremhæver det maksimale madrasniveau, så hold øje med dette. Fjern ikke sikkerhedsmærkaten, da dette vil minde dig om fremtidige madraskøb, eller hvis du planlægger at videresælge sengen.

Hvilket sengetøj skal jeg købe til en højseng?

Hvis du vælger en højseng skal du blot bruge standard sengetøj der passer til madrasstørrelsen 90 cm x 200 cm. Disse kan nemt findes og er ofte klassificeret som et “stort” enkelt dæklag. Du kan sagtens bruge en normal enkeltdyne.

Skifte sengetøj på en højsang

At skifte sengetøj på en højsang er en af ​​de sværeste dele af at eje en. Vær forsigtig, når du klatrer op ad stigen, så du ikke støder dit hoved på et lavt loft. En bedre måde er at lære dit barn at skifte deres eget eller, det er gør dette til et teamwork, hvor I kan have sjov imens– de kan lave de to hjørner, der er længst væk, og du kan lave de hjørner, som du kan nå fra stige.

Hvilke sikkerhedsproblemer skal jeg overveje?

Når en højseng er konstrueret og samlet korrekt, er de strukturelt sikret.

Sikkerhedsproblemer kommer ikke at samle sengerammen korrekt eller fra legeulykker på højsengen. Disse fejl kan nemt undgås. Der er nogle enkle ting at huske på for at sikre, at ingen kommer til skade.

Sørg for, at sikkerhedsskinnen er monteret på begge sider af sengen. Glem ikke sikkerhedsbøjlen på vægsiden af ​​sengen, da yngre børn kan glide ned mellem madrassen og væggen.

Placer ikke sengen direkte under en lampe eller loftsventilator, medmindre der selvfølgelig er masser af plads, og så dit barn ikke kan slå hovedet.

Sørg for, at stigen er sikker, så den ikke glider ud under nogen, der klatrer op i højesengen.

Sørg for, at kun én person sover i sengen ad gangen, det er sikrest.

Det er altid en god idé at bruge en natlampe, når dit barn sover højt, så de kan se, når de skal bruge stigen i løbet af natten.

Vi anbefaler, at du kun bruger den korrekte størrelse madras til sengen som angivet for længde og højde. Sengen vil have en maksimal madrashøjdeanbefaling for at sikre, at barnet er sikkert og ikke ruller ud over sikkerhedsskinnerne. Der vil være et sikkerhedsmærkat på sengerammen, der fremhæver det maksimale madrasniveau, så hold øje med dette. Fjern ikke sikkerhedsmærkaten, da du skal bruge denne påmindelse til enhver ny madras, du køber, eller hvis du sælger sengen videre i fremtiden.

Højsenge er designet til børn over 6 år.

Vi anbefaler, at du ikke fastgør eller hænger genstande på nogen del af sengerammen, som ikke er designet til brug med sengen. For eksempel, men ikke begrænset til, kroge, bælter og sjippetove.

Kontroller med jævne mellemrum, og sørg for, at autoværn, stiger og andre dele er i deres korrekte position, fri for skader, og at alle fastgørelser er sikre.

Hvis du ønsker at flytte sengen, så løft i alle 4 hjørner, lad være med at trække sengen, da det kan beskadige samlinger og svække strukturen.

Brug ikke reservedele, der ikke er designet til brug med sengen. Kontakt altid vores supportteam for reservedele.

Hvor lang tid holder en højseng?

For at sikre, at du får mest muligt ud af dit valg, skal du holde dig til de sikkerhedsfunktioner, der er identificeret på forhandlerens hjemmeside. Det er også vigtigt at overveje, at levetiden for en børneseng går ud over dens robusthed. Tænk over, hvor længe du planlægger at beholde sengen til dit barn. Er du glad for at opgradere fra en halvhøjseng til en højseng, når de når deres teenageår? Eller vil du foretrække at købe en seng, der holder dem op til et årti? Hvis budget er vigtigt, så kig efter en neutral stil, der kan tilpasses deres skiftende interesser med sengetøj og tilbehør. For forældre, der ønsker at købe en seng, der løber parallelt med dit barns udvikling, er en højseng ideel. De tilbyder nok hovedplads uanset deres højde, og undersiden kan tilpasses i takt med deres skiftende interesser.

Andre gode ideer med en højseng

Prøv at tænk på dit barns vaner og hobbyer, er de til at lege, og ville de nyde at have en hule under sengen? Eller er de kunstfærdige/mere flittige og kan have mere gavn af at have noget skrivebordsplads?

Uanset om du vil have trapper eller en stige

Selvom begge muligheder er sikre, når de bruges korrekt, kan du opleve, at trapper er nemmere for dine små at bruge, mens stiger typisk er mere velegnede til ældre børn.

Hvordan du vil bruge pladsen nedenunder

Der er en række måder, hvorpå du kan udnytte den ekstra plads, du får med en høj eller halvhøj seng. Nogle af de mest populære muligheder kombinerer møbler og skrivebordsplads for at give dit barns soveværelse en hjemlig følelse. Plads til skuffer og hylder samt en chill-out-zone kan virkelig forvandle et lille soveværelse til et, der føles meget større. Det er også rart at adskille det omgængelige huleområde fra den øverste soveplads, da når de først er i seng, vil de ikke kunne se tv eller spille på deres spillekonsol.

Indholdsfortegnelse